Info

Radionica ekonomskog osnaživanja i finansijskog opismenjavanja žena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

15.06. 2024. u Input centru za mlade u Zenici je održana radionica na temu ekonomsko osnaživanje i finansijsko opismenjavanje žena, pod nazivom “Jaka žena,sretna žena”.

Sam značaj ove teme pokazuju statistički podaci koje je sprovela Intesa SanPaolo banka, jedna od četiri žene u Bosni i Hercegovini nije finansijski pismena, što ukazuje na ozbiljan nedostatak edukacije o osnovnim financijskim pojmovima, nerazumijevanja istih, i nemogućnosti prenošenja tačnih i relevantnih finansijskih informacija drugima. Tako da su u sklopu ove edukacije učesnicama predstavljane porezne olakšice i finansijski pojmovi.

Također, učesnice su podijelili svoja iskustva kada je u pitanju zapošljavanje i druga ekonomska pitanja.

Radionicu su organizovale Harisa Kaplan i Amna Pelja, u saradnji sa Udruženjem “Žene za žene International”.

A predavači su bili Sabahudin Ibrahimagić direktor kantonalnog ureda Porezne uprave FBiH i Hidajet Kaplan, direktor poslovnice BBI banke.

Ono što je važno spomenuti da je cilj samog ovog projekta bio da kroz edukaciju i aktivnost podignemo svijesti i povećamo finansijsku pismenost među građanima i građankama, posebno mladim ženama na području Zeničko-dobojskog kantona.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno