Zenica

Radioamateri i izviđači iz Zenice kontaktirali sa vršnjacima iz Belgije, Engleske, Švicarske…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 15.10.2022.g uz podršku Radio kluba Zenica ,izviđači grada Zenica su na lokaciji Smetovi iz objekta doma radioamatera i izviđača, učestvovali u godišnjoj akciji izviđača i radio amatera JOTA-JOTI JAMBOREE 2022,i tom prilikom ostvarili radio veze sa izviđačima iz više zemalja(Belgija,Engleska,Švicarska,Norveška,Malta….).

Kompletna komunikacija se radila na engleskom jeziku, za koji su operatori,koji imaju licencu i koji su položili ispit za radio amatera pokazali zavidno poznavanje.U pojedinim ostvarenim radio vezama su učestvovali i ostali članovi odreda izviđača koji su prisustvovali u prostoriji PPS-a Smetovi , odgovarajući i postavljajući razna pitanja sagovornicima, na engleskom jeziku.

Isto tako prisutni članovi odreda izviđača su iskazali i interes za aktivnosti Radio kluba Zenica i nadamo se da ćemo saradnju nastaviti i u buduće.

E74HJ 73( radio amaterski pozdrav)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno