Zenica

Račun rudnika u Zenici još blokiran, rudari očekuju deblokadu svakog trenutka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Račun Rudnika mrkog uglja u Zenici još uvijek je blokiran, a njegovu deblokadu svakog trenutka očekuju zenički komorati.

Rudarima Rudnika mrkog uglja Zenica 5. januara nije isplaćen topli obrok zbog blokade računa po nalogu Općinskog suda u Zenici zbog dugovanja prema Gradu Zenica u iznosu od 2,6 miliona KM na osnovu kamata i naknade za korištenje komunalno-građevinskog zemljišta.

Informaciju da račun još uvijek nije deblokiran te da bi se to trebalo desiti svakog trenutka za Klix.ba je kazao komorat Muris Mujezinović u ime Sindikata RMU Zenica.

Dodao je da će u slučaju deblokade računa biti stavljena van snage odluka o stupanju u štrajk, koji je planiran za 15. januar.

Rudari su prije nekoliko dana došli pred Gradsku upravu Zenica, gdje su tražili sastanak s nadležnima s ciljem iznalaženja rješenja, odnosno, deblokade računa. Prisutnima su se obratili vijećnici Zeničke inicijative KF, koji su im poručili da će uraditi sve da Gradsko pravobranilaštvo uradi što je u njihovoj ingerenciji te da račun bude što prije deblokiran.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno