Zenica

Put za Lašvu prioritet EU

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je danas da je zahvaljujući insistiranju resornog ministarstva putni pravac granica Hrvatske – Gradiška – Banjaluka – Donji Vakuf – Lašva uvršten u Osnovnu transportnu mrežu Evropske unije (EU) čime je prioritet postala i gradnja mosta na Savi u Gradišci.

Trninić je istakao da je vrijednost izgradnje mosta 34 miliona eura, od čega bi Evropska komsija trebalo da obezbijedi 6,8 miliona eura. Govoreći o sutrašnjoj konferenciji u Beču na kojoj će biti riječi o finansiranju infrastrukturnih projekata šest zemalja zapadnog Balkana, Trninić je rekao da na listi projekata koje je predložila Bosna I Hercegovina (BiH) nisu uvršteni prioriteti RS.

“Ministarstvo saobraćaja i veza je u aprilu 2015. godine predložilo da se u Osnovnu transportnu mrežu EU uključi i Aerodrom Banjaluka, što nije prihvaćeno na nivou BiH”, rekao je Trninić. On je istakao da je među priritetima RS bio i putni pravac od granice sa Hrvatskom, preko Banjaluke, Doboja do Zvornika, zatim učešće u Savskoj komisiji i slično, što, takođe, na nivou BiH nije usvojeno. Trninić je pozvao predstavnike RS u Vijeću ministara BiH da posjete Ministarstvo saobraćaja i veza i razgovaraju o projektima koji su interesantni za RS, kako bi mogli zastupati te interese, a ne, kako je rekao interese Federacije BiH, što je do sada bio slučaj.
On je izrazio svoje protivljenje formiranju Nacionalnog investicionog komiteta (NIK), koji je formiran na nivou BiH i koji u saradnji sa EU određuje i predlaže prioritete u infrastrukturi, energetici i telekomunikacijama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno