Posuđeno

Psi lutalice u Zenici napali labuđe gnijezdo na Bosni, spasili ih radnici AMZ-a

U Zenici u proteklom periodu opet je zabilježen povećan broj pasa lutalica. Jučer su na jezeru u krugu kompanije ArcelorMittal Zenica upravo psi lutalice napali labuda i labudicu, obavijestio nas je sugrađanin A. Kapetanović.

– Dragi moji sugrađani/ke.Učinimo sve da ova divna stvorenja ostanu naš zenički ukras, naš ponos i mezimci. Psi lutalice su bez ikakvog nadzora napali našu labudicu i labuda. Ona je ležala na jajima, a labud se borio sa ovim zvijerima i uspio je odbraniti gnijezdo svoje labudice.

Kako Kapetanović ističe, u odbrani gnijezda su pomogli i sugrađani, radne kolege iz kompanije ArcelorMittal Zenica.

– Pogledajte samo na slikama koliko je perja ostalo oko gnijezda nakon ove bespoštedne borbe. Da li će preživjeti sve ove povrede? Izujedan je svuda po tijelu! Naše kolege su danas ogradili prostor kako večeras ponovo ne bi napali, jer labudicu više nema ko da brani. Njen čuvar je zaista teško povrijeđen i trebao bi hitno da se nekako prebaci veterinaru. Kako je u posljednjih mjesec dana nadzor nad ovim psima preuzela nova firma, svjedoci smo prisustva sve više i više pasa na ulicama i to pravilno raspoređenih po cijelom području grada. Da li je to slučajno ili…? – pita se naš sugrađanin za Zenit.ba i dodaje:

– Molim nadležne službe grada da vrše stalnu kontrolu rada ove novoformirane firme, jer sigurno niko od nas ne želi da ponovo budemo svjedoci svakodnevnih napada na naše sugrađane. Danas labudovi, a sutra možda naša djeca, penzioneri… Želite li ih za par mjeseci ponovo gledati na rijeci Bosni sa njihovim budući malim labudićima? Sprijećimo da ih zvijeri ubiju! – ističe na kraju Kapetanović.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi