Zenica

Prvu ramazansku hutbu muftija zenički održao u džematu Starina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak, 15. marta 2024. godine, prvu ramazansku hutbu muftija zenički, hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević održao je u džematu Starina, Medžlis IZ Zenica.

Zajedno sa muftijom u posjeti ovom džematu bio je i glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Sumedin-ef. Kobilica.

Muftija je u hutbi, između ostaloga, obrazlagao temeljne razloge posta, a to je takvaluk ili bogobojaznost koja u konačnosti vodi ka samokontroli kao uvjetu uspjeha u ovosvjetskom i onosvjetskom životu.

Nakon džuma-namaza muftija Dizdarević razgovorao je sa imamom Dževad-ef. Gračičem i džematlijama o stanju vjerskog života i ramazanskim aktivnostima.

Džuma-namazu prisustvovali su premijer ZDK Nezir Pivić koji je porijeklom iz ovog džemata, ministar Mirza Mušija i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić, a koji su prethodno boravili u službenoj posjeti Osnovnoj školi “Ćamil Sijarić”u Nemiloj.

Medžlis Islamske zajednice ZenicaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno