Zenica

Prvi radni dan u kompaniji ArcelorMittal Zenica

Prvi radni dan u kompaniji ArcelorMittal Zenica
Prvi radni dan u kompaniji ArcelorMittal Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvi radni dan u kompaniji ArcelorMittal Zenica- U sklopu obilježavanja Socijalnog dana 2016.u Bosni i Hercegovini, kompanija ArcelorMittal Zenica će 25.maja zaposliti na jedan dan 20 učenika iz nekoliko zeničkih srednjih škola.

Ovaj dan se obilježava devetu godinu za redom, a kompanija ArcelorMittal Zenica se već nekoliko godina pojavljuje kao poslodavac u ovom projektu, koji organizira Udruženje Infohouse iz Sarajeva

Želja kompanije je omogućiti mladim ljudima da nauče nešto više o ovoj važnoj grani industrije, da steknu nova iskustva, te da budu nagrađeni za svoj trud i interes za stjecanjem novih vještina.Ove godine učenici–uposlenici dolaze iz zeničke Prve gimnazije, Katoličkog školskog centra Zenica, Mješovite srednje industrijske škole, Tehničke škole i Srednje škole za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, također iz Zenice.
Utisci učenika koji su učestvovali u ovom projektu prethodnih godina bili su izvanredni, stoga će se menadžment komapnije potruditi da ni ove godine ne bude ništa drugačije.

Cilj Socijalnog dana je jačati kapacitet mladih ljudi kroz povezivanje i ujedinjavanje obrazovnih institucija, profesora, privrednika, predstavnika vlasti BiH, kao i predstavnika stranih organizacija i zemalja. Time će se omogućiti mladima da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini.

Sve dnevnice koje srednjoškolci zarade na Socijalnom danu biće uplaćene u “Fond Socijalni dan” te će biti iskorištene u realizaciju ideja i projekata učenika srednjih škola koji su sudionici projekta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno