Zenica

Prvi dan karijera MreVUK-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ODRŽAN PRVI ”CARRER DAY” održan je prvi ”Dan karijere” koji organizuje Mreža Vijeća učenika ZDK. Projekat je upriličen u Velikoj gradskoj sali, a njegov cilj je motivisanje mladih ljudi i njihovo upoznavanje sa šansama koje imaju da bi postali uspješni građani naše domovine. MreVUK je ovaj projekat organizovao u sklopu svog godišnjeg plana,ali i kampanje ”Želimo znati”, čije je osnovno pitanje ove godine ”Otići ili ostati?”

Na današnjem ”Carrer day-u” bio je veći broj mladih i uspješnih ljudi, koji iza sebe imaju izgrađene karijere,ali danas smo ih nazivali edukatorima. Edukatori su bili osobe različitih profesija i iz različitih sfera života. Srednjoškolcima se prvi obratio Arnel Kaušić, uspješni sportista i osvajač višestrukog broja medalja na nivou države, Europe i svijeta. Zatim, su tu bili još i Emina Tufekčić, predsjednica Komisije za mlade grada Zenice, profesor na Univerzitetu docent doktor Spahija Kozlić, mladi i perspektivni Adnan Bručija, marketing menadžer i voditelj na FACE- TV, Armin Šestić predsjednik NVO ”Zora”, naš atletski olimpijac Amel Tuka i Meldina Ugarak, kantonalna zastupnica u Skupštini ZDK.

Oni su govorili o svom putu ka uspjehu, svom školovanju i razlozima zbog kojih su ostali u BiH. Posjetioci su imali priliku postavljati pitanja edukatorima. Ono čime smo posebno zadovoljni jeste veliki broj pitanja koji su učenici uputili pomenutim gostima. U završnom djelu učenicima su se obratili Samir Purić, bivši predsjednik mreVUK-a ZDK i dopredsjednik mreVUK-a FbiH, te Alma Kubat, sadašnja dopredsjednica mreVUK-a ZDK. Projekat ”Dan Karijere” je ocijenjen jako uspješnim, a zaključen je riječima: ”Odbijam živjeti u ovakvoj zemlji, a ne planiram otići”.

Luković Ajša
PR menadzer Mreže Vijeća učenika ZDK
Fotosi na https://www.facebook.com/media/set/?set=a.396189320565466.1073741851.335329189984813&type=1&__mref=message_bubble



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno