Ostali sportovi

Prvaci BiH STK “Mladost” Zenica, započeli sa pripremama- cilj odbrana titule

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekla 2021/2022. takmičarska sezona je za STK „Mladost“ Zenica najuspješnija od osnivanja kluba, te smo na najbolji mogući način obilježili 25 godina postojanja i funkcionisanja kluba.

Prva titula prvaka BiH u Premijer stonoteniskoj ligi, zatim prva titula u Kup-u BiH kao i mnogobrojni uspjesi u pojedinačnoj konkurenciji ostvareni od strane članova našeg kluba u svim starosnim kategorijama, nas čine ponosnim, a ujedno su podstrek za dalji rast i razvoj.

Osvojenom titulom smo stekli preduslove za nastup u evropskom „Nancy Evans“ Cupu, međutim nastup smo otkazali iz finansijskih razloga.

Pripreme za narednu 2022/2023. takmičarsku sezonu su počele početkom mjeseca augusta, te već početkom septembra nas očekuju prva takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji, dok početkom mjeseca oktobra će startati Premijer stonoteniska liga BiH, u kojoj ćemo braniti titulu prvaka BiH.

Seniorska ekipa je ostala u istom sastavu kao i prošle godine, te se sa razlogom možemo nadati borbi za novu titulu prvaka BiH, bez obzira na pojačanja iz inostranstva najozbiljnijih konkurenata.

Ono na što smo posebno ponosni i što sa zadovoljstvom uvijek ističemo, jeste filozofija da za klub uvijek nastupaju samo domaći igrači, koji su ponikli u školi stonog tenisa Stk „Mladost“ Zenica. Ostvarena titula prošle godine je rezultat „zeničke“ ekipe u sastavu: Dizdarević Mirza, Konjić Edin, Zahirović Kenan i Šećibović Adin.

Ponosni smo i na rezultate Zlotrg Dine, Maglić Kamera, Šurković Benjamina, Alispahić Tarika i mnogih drugih, koji vrijedno treniraju, te koji će u narednoj takmičarskoj sezoni nastupiti kao druga ekipa kluba u 2. Federalnoj ligi, gdje će sticati neophodno iskustvo i koji će u budućnosti sigurno naslijediti naše seniore sa uspješnim rezultatima.

Članovi kluba na uspješan način predstavljaju na domaćoj i međunarodnoj sceni, naš klub, Grad Zenicu, Zeničko-dobojski kanton i Bosnu i Hercegovinu, što će raditi i u budućnosti. Početkom mjeseca augusta Zlotrg Dino je bio učesnik kampa najtalentovanijih stonotenisera Evrope, koji je održan u Budimpešti u Mađarskoj, a Konjić Edin će od 23.-28.08. predstavljati Bosnu i Hercegovinu kao član reprezentacije na Balkanskom prvenstvu za seniore, koje će se održati u Sarajevu u organizaciji STS BiH.

Ostvareni rezultati u proteklim godinama ne bi bili mogući bez podrške Gradske uprave Grada Zenice, Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Federalnog ministarstva za kulturu i sport, zatim generalnog sponzora kluba iz prošle sezone „BH TELECOM“ d.d. Sarajevo, kao i mnogih drugih sponzora i prijatelja kluba, kojim se ovom prilikom i zahvaljujemo te se nadamo nastavku saradnje na obostrano zadovoljstvo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno