Ostali sportovi

Od ovog utorka počinje Seniorsko prvenstvo u šahu FBiH- Prva A liga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od utorka 23.8 do nedjelje 28.8.2022. godine u Bihaću će se održati dvadesetdeveto ekipno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH za seniore – Prva “A” liga za 2022. godinu.

Organizator je ŠS Federacije BiH, tehnički organizator je Šahovski savez Unsko-sanskog kantona, a suorganizator je Šahovski klub „Bihać“ iz Bihaća.

Pravo nastupa na ovom prvenstvu imaju sljedeće ekipe: „Goražde“, “Živinice”, “Mladost-Imel” Gnojnica, “Čelik” Zenica, „Preporod“ iz Zenice,  „Mostar“ Mostar, „Cazin“ iz Cazina, „Gračanica“ iz Gračanice, “Tešanj” iz Tešnja i „Velika Kladuša“ iz Velike Kladuše.

-To nam je jedan novi izazov. Mi zadnje dvije-tri godine zauzimamo drugo ili treće mjesto. Izmakne nam prvo mjesto. Ove godine su sve ekipe pojačale. Mi ove godine idemo sa našim zeničkim šahistima. Isto imamo problema sa sastavom zbog godišnjih odmora i obaveza na poslu. Nekoliko najboljih igrača nam je zauzeto u tom periodu. Mislim da imamo dobru ekipu i da ćemo se boriti za vrh tabele -, izjavio je za Zenicainfo.ba Goran Trkulja, generalni sekretar ŠK “Čelik”.

Šahovski klub Čelik će igrati u sastavu: Enver Muratović, Goran Trkulja, Faris Čunjalo, Dino Marković, Evel Karalić i Nermin Šestić.

-Spremni  smo za takmičenje. Ekipa će nastupiti u sljedećem sastavu: Mehmedalija Redžepi, Muhamed Hrnjica, Latif Hadžić, Jasmin Beširević, Vahdet Patković i Halid Bajramović. Mi nemamo dovoljno sredstava da povedemo četiri rezerve niti pojačanja. Idemo sa zeničkim šahistima. Kada su u pitanju ambicije, ambicije su da ostanemo u Prvoj A ligi. Ukoliko bi osvojili neko veće mjesto to bi bilo super -, kazao je Halid Bajramović, član šahovskog kluba Preporod iz Zenice.

Prvenstvo će se igrati  po Bergerovom sistemu od 9 kola uz FIDE tempo igre 90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi. Pobjednik Prve “A” lige ulazi u Premijer ligu BiH, a prve tri ekipe dobivaju pehar, medalje i diplome.

Direktor turnira će biti Irfan Karabegović, glavni sudija IA Mirza Miralem, a sudija NA Husnija Abdić.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno