Rekreacija

Prva zelena trka u Zenici: Promocija ekologije i očuvanja okoliša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva zelena trka održat će se 27. marta 2022, a učesnici će ovim povodom imati priliku da uživaju u krajoliku Smetova u blizini Zenice.

Organizatori trke su Modern Escape Europe, bosanskohercegovačka organizacija i-dijaspora/i-platform, Azimuth 135 i Rijeke BiH – Budi promjena. Cilj ove aktivnosti je dati priliku bh. trkačima i trkačima iz regiona da uživaju u ovom sportu na traci koja promoviše ekologiju i očuvanje okoliša bez korištenja plastike prilikom trke.

Steel Trail Zenica je samo dio onoga što nas očekuje u ovom gradu, a sama trka nudi tri staze: 2 kilometra, 10 kilometara i 20 kilometara. Start i finish će biti kod Spomenika Smetovi.

Za učešće na trkama, navode iz i-dijaspore, takmičari trebaju imati iskustva u kretanju u planinskom okruženju, u zavisnosti od toga koju stazu izaberu. Pri tome, moraju posjedovati i solidnu ili izvrsnu fizičku kondiciju te prikladnu obuću i odjeću za kretanje po šumskim, zemljanim putevima ili planinarskim stazama kao i dodatnu opremu na trkama na kojima je organizator istu propisao kao obaveznu.

Ovim potezom organizatori u Zenicu donose još jedan pozitivan primjer i podsjećaju da uživamo u prirodi, ali i da je pazimo.

Sve informacije o utrci možete pronaći na ovoj web stranici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno