Rekreacija

FOTO: Izvještaj sa pohoda na Sarajevski Ozren

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Izvještaj sa pohoda na Sarajevski Ozren- Blago i ugodno februarsko jutro nas je sve iznenadilo i opilo nestvarnom ljepotom neba i sunca. Magija.

Sve na vrijeme i bez problema događaji su se nizali jedan za drugim, prolazak iz Zenice, dolazak na polaznu tačku… Ništa nije rematilo niti je moglo poremetiti sklad koji je vladao u koloni koja je vijugala stazama kroz zimzelenu šumu i preko livada sa kojih su se sa Ozrena mogle vidjeti okolne planine. Poredane u nizu prirodnog sklada Romanija, Jahorina, Trebević, Treskavica, Visočica, Bjelašnica,… savršeno su se uklapale sa isto tako savršenim horizontom plavetnog neba. Ne smijemo zanemariti ni savršeni ozrenski pejzaž, zelenilo visokih i vitkih četinara, bjelina snijega obasjana sunčevim zrakama stvarala je magiju na površini sniježnih kristala, iskričenje prirodnih lampica. Umjetničko djelo prirode koje se ne može opisati niti na bilo koji način dočarati onome ko nije zaljubljen i ko ne želi da voli i poštuje. Ambijent kakav se samo može doživjeti u idiličnom ruskom selu. U snijegu ugažena više od 21km duga staza sa preko 900m uspona koja ide od kolibe do kolibe, od Barica, preko Čavljaka, na Bukovik nikoga u ovakvim uslovima i ambijentu ne ostavlja ravnodušnim.

Nasmijani, raspoloženi, relaksirani, kako mi planinari kažemo izliječeni za sljedeću sedmicu, dolazimo do prevoza i vraćamo se opijeni srećom kući.

Ovaj, kao i sve ostale tekstove sa vedrih pohoda, vedre aktivnosti i planove možete pratiti i putem web stranice https://vedro.ba/.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno