Zenica

Prva ljetna škola Medicinskog fakulteta “Summer school Healthy Ageing Challenges”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Studijski program Zdravstvene njege Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici napravio je još kedan historijski korak i organizirao prvu ljetnu školu iz oblasti Healthy Ageinga (“Zdravo starenje”) u periodu od 30. juna do 7. jula ove godine. Ljetna škola je okupila oko 45 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Holandije i Belgije.

Tokom pet radnih dana polaznici ljetne škole imali su priliku slušati veoma interesantna predavanja iz oblasti Healthy Ageinga. Ljetnu školu i uvodno predavanje održao je dr sc Victor Olsavzsky, direktor WHO – kancelarije za BiH. Osim dr sc Olsavzsky, veliki broj domaćih i stranih stručnjaka se uključio u proces održavanja ljetne škole.
Pored stručnog dijela, učesnici su imali mogućnost da se upoznaju sa kulturološkim blagom našeg grada i BiH, što je i ključni kulturološki aspekt ljetne škole. Također, polaznici su imali mogućnost da posjete nekoliko zdravstvenih ustanova u Zenici. Kako ističu iz Medicinskog fakulteta, ovo je još jedan dokaz njihovog kontinuiranog rada na unaprijeđenju u oblasti zdravstvene njege.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno