Ostali sportovi

Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – Prvi bod KK-BC Čelik u prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – Prvi bod KK-BC Čelik u prvenstvu – Susretima petog kola nastavljeno je takmičenje u okviru Prve Lige Federacije BiH u klasičnom kuglanju.

Momčad KK-BC Čelik iz Zenice je u petom kolu bila „domaćin“ ekipi Bihaća u kuglani u Kaknju i osvojila prvi bod u prvenstvu.

Rezultati petog kola:

Čelik – Bihać 4:4

Brotnjo – Bosna 6:2

Tomislav – Mostar 7:1

(Slobodna je bila ekipa Vogošća)

Susret Čelik – Bihać se igrao u kuglani Kakanj, nedjelja u 12:00 sati.

 

Neizvjestan susret odigran je u Kaknju, gdje su zenički čelični momci dočekali Bihać. Igrači Čelika su odigrali najbolju utakmicu od kako se takmiče u Prvoj Federalnoj Ligi BiH, postavljen je novi klupski rekord u ukupno oborenim čunjevima na jednom meču, ali ono što je značajnije je da se ekipa vratila iz rezultatskog ponora i sustigla visoku prednost Bihaća nakon dva seta, te su 0:4 pretvorili u konačnih 4:4, saopštili su nam iz KK Čelik.
Preuzimamo i dio Izvještaja iz meča Čelik – Bihać 4:4 sa klupske stranice:

-U prvom setu na staze su za Čelik izašli Berbić i Sabljaković. Mirza Sabljaković je još jednom pokazao klasu, igrao je sjajan meč protiv najboljeg igrača Bihaća Suada Huremovića. Sva četiri pojedinačna susreta ovog dvojca su završena minimalnim razlikama, a na kraju je slavio Huremović sa 3:1 i svega 2 čunja prednosti (558:560). U drugom susretu Davud Berbić je konačno bljesnuo. Igrao je meč protiv Faika Dedića, imao prednost 2:1, medjutim u samom finisu ruka je zadrhtala i iskusni Dedić je donio prednost Bihaću. U tom trenutku je bilo 2:0 i 19 čunjeva prednosti za Bihać.

U drugom setu za Čelik nastupaju Tabaković i Lipovača. Lipovača sjajno otvara susret protiv Matos Zorana. Poveo je sa 2:0 i imao 23 čunja prednosti. Međutim, kao da se prepao pobjede Kemal je prvo dozvolio Matosu da se vrati u susret, a na kraju i da ga pobjedi za 5 čunjeva. Sličan scenario smo gledali i u mecu Tabaković Envera protiv Mirze Dedića. Dedić je poveo sa 1:0, međutim popularni “Enčilo” se budi, preokreće rezultat na 2:1 i 7 čunjeva prednosti. Kada smo očekivali da završi susret u svoju korist pravi par čudnih grešaka i na kraju Dedić slavi sa 8 čunjeva prednosti. Pogled na semafor u tom trenutku je govorio o prednosti 0:4 za Bihać i 32 čunja u zbiru.

Na kraju su na stazu izašli Milan Hreščak i Kenan Ćurovac. Za Hreščaka smo bili ubjeđeni da neće kiksati, ali niko nije znao šta očekivati od Ćurovca koji igra sjajno na treninzima, ali na zvaničnim utakmicama ne pokazuje tu kvalitetu. Međutim, već nakon dva odigrana bacanja je bilo jasno da će oba igrača slaviti. Hreščak je imao 2:0 i 33 čunja, a Ćurovac 2:0 i 48 čunjeva viška. Hreščak zaključuje svoj susret već u trećem bacanju, tako da je u posljednjem bacanju samo rutinski zadržao višak čunjeva – na kraju 3:1 i 36 čunjeva za Milana Hreščaka protiv Mirsada Mujanovića. Ćurovac je posljednje dvije igre igrao nešto lošije od prve dvije, ali ipak dovoljno dobro da na kraju slavi. U njegovom susretu konačnih 2:2 i 32 čunja prednosti.

Na kraju 2:4 za Bihać, ali na osnovu 36 čunjeva viška Čelik osvaja još dva meč poena za konačnih 4:4 i prvi poen u ovoj sezoni.

Ukupnih 3115 čunjeva je klupski rekord Kuglaškog Kluba Čelik u zvaničnim susretima, a iskreno se nadamo da će sličnu igru prikazati i naredne nedelje kada gostuju KK Mostar -, objavili su na klupskoj stranici.

 

E.Imamović

Foto arhiva KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno