Ostali sportovi

Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – I drugi poraz KK-BC Čelik u prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva liga FBiH u klasičnom kuglanju – I drugi poraz KK-BC Čelik u prvenstvu – U vikendu iza nas odigrani su susreti drugog kola Prve Lige FBiH u klasičnom kuglanju. I ove sezone u ligi učestvuje sedam ekipa, među kojima je i momčad KK-BC Čelik iz Zenice, koja je u drugom kolu bila domaćin ekipi Brotnjo u dvorani u Kaknju i doživjela poraz.
Rezultati drugog kola:

Čelik – Brotnjo 2:6

Bihać – Vogošća 7:1

Mostar – Bosna Visoko 1,5 :6,5

(Slobodna je bila ekipa Tomislav)

Sa utakmice Čelik – Brotnjo 2:6, preuzimamo Izvještaj sa oficijelne facebook stranice KK-BC Čelik, kao i komentar na susrete drugog kola:

– Naša momčad je ugostila ekipu jednog od favorita lige Brotnjo iz Čitluka. U ovom meču nismo mogli računati na iskusnog Kahrimanovića i povrijeđenog Staneka Gosti su slavili sa 2:6, ali uz odličnu igru naših momaka. U prvom setu nastupaju Sabljaković i Ćurovac. Sabljaković se pokazuje kao najveće ovosezonsko pojačanje Čelika, nije svom protivniku dozvolio niti priliku i lagano dolazi do set poena za Čelik. S druge strane Ćurovac još uvijek traži pravu formu u zvaničnim susretima, poražen je tako da je nakon prvog seta 1:1, uz 18 čunjeva prednosti za goste.
Čini se da je susret prelomljen u drugom setu. Davud Berbić nije imao nikakvu šansu protiv najboljeg gostujućeg igrača Željka Vrljićka koji pravi čak 100 čunjeva prednosti. Međutim, mnogo interesantnije je bilo u drugom paru gdje je Tabaković poveo sa 2:0 i činilo se da će lagano do set poena. Medjutim Brotnjov Planinić se odličnom igrom u trećoj partiji vratio u meč i odveo susret u neizvjesnu završnicu. Na kraju Tabakoviću je trebao jedan čunj u posljednjem hicu za set poen i na žalost promašaj i novi set poen za Brotnjo. 1:3 nakon 2 seta i visokih 139 čunjeva manjka.
U posljednjem setu smo još jednom vidjeli sjajnu igru Hreščak Milana koji nije imao milosti protiv juniora Vedrana Vrljićka. Osvaja set poen i vraća 93 čunja. U drugom paru Kemal Lipovača je odigrao sjajan susret protiv Viktora Sušca. Na kraju set poen za Brotnjo uz visokih 566 čunjeva Sušca, naspram 525 oborenih čunjeva za Lipovaču i konačnih 6:2 za Brotnjo.

Derbi kola se igrao u Mostaru gdje je istoimena momčad dočekala Bosnu iz Visokog. Mostarci već nekoliko sezona teže plasmanu u Premijer ligu, a Bosna iz Visokog želi ekspresan povratak u najviši rang takmičenja. Nije manjkalo uzbudenja, iako konačni rezultat 1,5:6,5 za Bosnu Visoko ne govori tako.
U drugom susretu Bihać je u novoj kuglani u Prijedoru dočekao Vogošću. Obe ekipe su prikazale kvalitetno kuglanje, a malo spretniji su bili domaćini koju su slavili sa 7:1.
U trećem kolu slijedi gostovanje u Tomislavgradu, gdje idemo bez bijele zastave. Nadamo se da će sa sjajnim igrama nastaviti Sabljaković, Hreščak. Lipovača i Tabaković, ali da će im se priključiti i ostali igrači. U druga dva susreta trećeg kola Brotnjo dočekuje Bihać, a Mostar gostuje u Vogošći. Slobodna je Bosna iz Visokog -, objavili su iz KK-BC Čelik.

E.Imamović

Foto KK-BC Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno