Ostali sportovi

FOTO: Bičakčić na pripremama s Ivicom Kostelićem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Bičakčić na pripremama s Ivicom Kostelićem – Najmlađi reprezentativac BiH skijaškog tima Alen Bičakčić trenutno se nalazi na trećem od ukupno pet ciklusa priprema na glečeru Hintertux u Austriji.
Na veliko zadovoljstvo takmičara u ovom ciklusu, kao i narednim priključio im se veliki Ivica Kostelić, jedan od najtrofejnijih skijaša svih vremena s kojim je Ski savez BiH uspio dogovoriti saradnju za ovu sezonu s ciljem unapređenja BH skijanja. Alen je ovu priliku dočekao s puno uzbuđenja, svjestan izazova i odgovornosti i oduševljen je saradnjom.
Osim angažmana sa reprezentativcima, priliku za trenersku edukaciju su dobila i 4 trenera iz BiH, među kojima ponovo najmlađi i jedini predstavnik ZE-DO kantona, trener u klubu “ZE-2010” Denis Bičakčić. Denis je legendarnog Ivicu doživio kao vrlo skromnog čovjeka i velikog radnika. Prema Ivičinim riječima pravi trener mora uvijek na kraju treninga biti umoran jednako kao i takmicar, ako ne i više, a pobjeđuje onaj koji trenira duže, jače i vrjednije.
Nadamo se da će momcima ova prilika proširiti vidike i poboljšati rezultate, a svakako će im ostati dragocjena uspomena za cijeli život.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno