Info

Prva Gimnazija Zenica – sedamdeset godina

Prva Gimnazija Zenica
Prva Gimnazija Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva Gimnazija Zenica – Profesori, učenici, roditelji, brojni gosti i prijatelji Prve gimnazije u Zenici, akademijom u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica obilježili su 70 godina uspješnog rada i djelovanja ove obrazovne ustanove.

Davne 1945. godine, kao tadašnja “Državna mješovita građanska škola”, ova institucija je preimenovana u Državnu realnu gimnaziju, koja je kroz svoj rad promijenila nekoliko naziva, ali uvijek je bila Gimnazija i do sada je dala više od 7.000 maturanata, te danas nastavlja svoj rad i djelovanje kao Prva gimnazija u Zenici. Zahvaljujući dosadašnjim odličnim rezultatima postignutim na brojnim takmičenjima, konstantnoj predanošću u radu, intenzivnom radu s učenicima na vannastavnim aktivnostima ova škola važi za najrespektabilniju u Zenici.

Prva gimnazija već decenijama intenzivno sarađuje sa Srednjom muzičkom školom, i danas mnogi učenici zeničke gimnazije paralelno pohađaju gimnaziju i muzičku školu, te se uspješno obrazuju u obje škole.

Pored sjajnih generacija koje su na životni put izveli profesori ove školske ustanove, jedan od velikih uspjeha je i njegovanje tradicije da nekadašnji učenici sada su profesori uposleni u školi koju su pohađali. Na svečanosti obilježavanja 70 godina uspješnog rada Prve gimnazije u Zenici učestvovao je i Omladinski hor Zenica, udruženje koje je poniklo iz gimanzijskog hora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno