Info

Prihodi od RTV takse i dalje u padu

Prihodi od RTV takse
Prihodi od RTV takse
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Upravnog odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) saopćeno je da je na sjednici razmatrana dramatična finansijska situaciju koja potresa kuću i ugrožava realizaciju programa tog javnog servisa.

“Prihod od RTV takse i dalje je u padu što opasno ugrožava finansijsku situaciju sva tri javna RTV servisa. Finansijska situacija posebno je teška u Radioteleviziji BiH (BHRT), kojoj nedostaje mjesečno više od 400.000 KM za podmirivanje najosnovnijih potreba. Mjere štednje unutar BHRT-a su iscrpljene”, navedeno je u saopćenju.

Iz BHRT-a upozoravaju da je ostala još posljednja mjera, umanjenje ličnih dohodaka, a ta mjera bi mogla ugroziti egzistenciju više od pedeset posto zaposlenih.

“Uprkos pogoršavanju finansijske situcije, BHRT čini sve napore da održi dostignuti nivo programa koji je ugrožen stalnim padom osnovnog prihoda”, ističu iz BHRT-a.

Precizirano je da je menadžment BHRT-a krenuo u proceduru kupovine TV prava za Evropsko prvenstvo u nogometu 2016. godine, Lige prvaka i Evropske lige, te ostalih događaja koje je BHRT tradicionalno prenosio, da bi gledateljstvu osigurao sadržaje koji su inače zakonska obaveza javnog servisa koji pokriva cijelu BiH, saopćeno je iz Upravnog odbora BHRT-a.

teve.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno