Ostali sportovi

Prva futsal liga Federacije BiH – zenički „Neimari“ domaćini ekipi Konjica u Visokom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva futsal liga Federacije BiH – zenički „Neimari“ domaćini ekipi Konjica u Visokom- Predstojećeg vikenda, 13.i 14.2.2021.godine igra se 10.kolo u Prvoj futsal ligi Federacije BiH, grupa 1, u kojoj nastupa i zenička ekipa MNK „Neimari“. Ovo je treće kolo u drugom dijelu sezone.

Utakmice se igraju bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, COVID-19, u cijelom svijetu.

Zenički “Neimari” su domaćini ekipi Konjica, subota 13.2.2021.godine u 15 sati u KSC Mladost u Visokom. „Neimari“ su drugi na tabeli sa omjerom od šest pobjeda i dva poraza, a Konjic je sedmi na tabeli sa omjerom jedna pobjeda, dva remija i četiri poraza.

Na čelu tabele je bugojanska ekipa MNK „Iskra Vrbas“ sa omjerom od sedam pobjeda i jednim remijem i to upravo sa subotnjim protivnikom „Neimara“, Konjicom u prošlom, devetom kolu.

Ekipa „Neimara“ je u nizu od tri prvenstvene pobjede, jednu iz prvog i dvije iz drugog dijela sezone.

Kao što je javnosti poznato, Odlukom menadžmenta Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica od 04. februara 2021.godine, da će se vršiti naplata svih usluga prema važećem cjenovniku, većina zeničkih sportskih organizacija koji koriste usluge Arene „Husejin Smajlović“ za treniranje i odigravanje mečeva, došla je u nezavidnu situaciju. Zbog skromnog budžeta MNK “Neimari”, nisu u stanju da izdvoje 2.000 KM za usluge Arene za odigravanje meča sa Konjicom, već su prinuđeni da potraže drugu dvoranu. Pronašli su rješenje u Visokom, gdje će platiti usluge korištenja dvorane u iznosu od 300 KM.

Tim povodom, u izjavi za Zenicainfo, Nermin Pašalić, kapiten ekipe saopštava:

-Ne možemo da treniramo i igramo domaće utakmice u Zenici. Jednostavno to je ponuda i potražnja tržišta, jeftinije nam je da igramo u Visokom, čak i sa putnim troškovima koje ćemo da snesemo, sveukupno je jeftinije nego da igramo u Areni. Naravno, uslovi nisu isti, u Areni je to na vrhunskom nivou, imamo sve što je potrebno, dok u Visokom to i nije slučaj. Mi smo ekipa koja nije predvidjela ovu situaciju i niko nije mogao ovo da očekuje. Naš budžet je skroman i nismo ovo predvidjeli, da plaćamo i treninge i utakmice. Nadali smo se da će do kraja sezone imati plaćeno, kao što je bilo i do sada –, objasnio je Nermin Pašalić trenutnu situaciju u kojoj se našao MNK “Neimari” i zbog čega moraju igrati izvan Zenice.

Da podsjetimo na rezultate ekipe „Neimara“, trenera Mirka Čampare,

Izgubili su utakmicu iz prvog kola službenim rezultatom 3:0 protiv “Drine” u Goraždu, zbog administrativne greške, a zatim je uslijedio niz od tri vezane pobjede, protiv “Žepča” sa 5:1 kod kuće, “Konjica” sa 5:2 u gostima i “Željezničara” sa 6:5 kao domaćini. Jedini poraz na terenu “Neimari” su doživjeli u 5.kolu u gostima sa “Iskrom” od 5:1, a u 6. kolu bili su slobodni. U 7.kolu Neimari su pobjedili kod kuće DiaBiH sa 5:2, u 8.kolu (prvo kolo drugog dijela) pobjedili su Drinu kod kuće sa 7:3, a u devetom, u gostima, ekipu Žepče sa 3:4.

Parovi 10.kola, 13./14.2.2021.:

MNK Neimari – FC Konjic, 13.2. u 15 sati

MNK Iskra Vrbas – MNKF Željezničar (14,30)

MNK DiaBiH – MNK Žepče (14.2. u 14 sati)

(Slobodna je ekipa Drina)

E.Imamović

Foto plakat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno