Nogomet

Prva futsal liga FBiH – Velika pobjeda MNK Neimari u derbiju u Bugojnu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru 12.kola Prve futsal lige FBiH, grupa 1, (peto kolo drugog dijela sezone), MNK Neimari iz Zenice gostovali su u Bugojnu kod ekipe MNK Iskra Vrbas, koja je u prošlom kolu pobjedila vodeću ekipu Željezničara u Sarajevu.

Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani KSC Bugojno pred oko 450 gledalaca i završilo je zasluženom i velikom pobjedom zeničkih Neimara.

Rezultat: MNK Iskra Vrbas – MNK Neimari 6:7 (2:4);

Strijelci za Neimare bili su Hadis Krehmič (3x), te Seldin Zatagić i Sulejman Salkić po dva gola, a za Iskru Vrbas golove su postigli Ahmet Fuka (4x), te Irhan Smajić i Tarik Tutkur po jedan gol.

Sudije su bili Almedin Berilo (Hrasnica) i Adnan Žgalj (Sarajevo), a delegat Josip Puljić (Fojnica);

Sastav ekipe Neimari u Bugojnu:

Venes Huskić, Hadis Krehmić, Nermin Pašalić (cap), Seldin Zatagić, Sulejman Salkić, Alija Bajrić, Kenan Šehaganović, Elmin Zatagić, Mersid Bureković, Amar Vehabović, Amar Šišić, Haris Hećo, Kabir Babić, Erdin Ramić. (Trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Tok utakmice – kretanje rezultata:

MNK Neimari dolaze u vođstvo od 0:1 u 7′ preko Hadisa Krehmića. U 15′ domaći su izjednačili na 1:1 preko Ahmeta Fuke. Zeničani ponovo vode sa 1:2 u16′ preko Seldina Zatagića, a na 1:3 je povečao Sulejman Salkić u 18′. Bugojanci su smanjili u istoj minuti na 2:3 preko Irhana Smajića. Do poluvremena Zeničani postižu još jedan gol preko Sulejmana Salkića u 19′ za rezultat prvog poluvremena od 2:4 za Neimare.

Na početku drugog poluvremena Zeničani bježe na tri gola prednosti, 2:5, u 22′ preko Hadisa Krehmića. Domaći smanjuju na 3:5 u 23′ preko Ahmeta Fuke. Hadis Krehmić svojim trećim golom povećava na 3:6 u 24′. Zatim, domaći postižu tri gola zaredom  za izjednačenje 6:6, preko Ahmeta Fuke u 26′ i 32′ i Tarika Tutkura u 31′. Pobjedonosni i svoj drugi gol u ovom velikom derbiju postigao je Seldin Zatagić u 33′ za rezultat 6:7 za zeničke Neimare. Do kraja utakmice domaći su, uglavnom, napadali sa pet igrača (bez golmana), ali su Zeničani veoma uspješno sačuvali svoj gol za ovu veliku pobjedu u Bugojnu. Zeničani su imali šansu da povećaju svoje vođstvo sa 10 m u 39′, ali je golman domaćih odbranio udarac Seldinu Zatagiću.

Parovi 12. kola:

Iskra Vrbas – Neimari 6:7

DiaBiH – Željezničar

Lilium – Drina

(Slobodna je ekipa Žepče)

U narednom 13.kolu MNK Neimari igraju kod kuće sa ekipom DiaBiH sa Ilidže- Sarajevo.

 

E.Imamović, Foto: MNK Neimari/E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno