Nogomet

Čeliku  i Radniku po bod u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK ČELIK – FK RADNIK 1:1 ; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 14:30 sati; Gledalaca oko 800

(Na južnoj tribini samo oko 30-ak najvatrenijih Čelikovih navijača, popularnih Robijaša).Vrijeme: promjenljivo oblačno  (+ 11*C).

Glavni sudija bio je Adis Mulahasanović (Sarajevo), pomoćnici: A1 Emir Zahiragić Sarajevo), A2 Jure Musa  (Čitluk), delegat Goran Skoko (Grude);

Uokviru  21. kola (deseto kolo drugog dijela prvenstva) prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2019/2020, na  stadionu “Bilino polje“ u Zenici igrali su utakmicu domaći NK Čelik i ekipa FK Radnik iz Bijeljine. Završeno je neriješenim rezultatom.

REZULTAT: ČELIK – RADNIK  1:1  (0:1)

Strijelci: 0:1 Stefan Janjić u 40′, 1:1 Ševkija Resić u 60′;

Sastavi ekipa.

NK Čelik: Bojan Pavlović (cap), Vedran Vrhovac, Ševkija Resić, Azur Mahmić, Semir Bajraktarević (od 80′ Nikola Bjeloš), Mladen Zeljković (od 46′ Aidin Mahmutović), Marko Perišić, Vladimir Grahovac, Selim Žuna (od 46′ Drilon Cenaj), Ermin Huseinbašić, Almir Aganspahić. (Trener Umit Ozat -nema licencu, u ulozi glavnog trenera Almir Seferović).

Na klupi Čelika: golman Hanan Sejmen, Almir Ćubara, Nikola Gavrić, Sanin Klarić.

FK Radnik: Bilobrk, Bečelić, Radović, Novaković, Šubert, Plavšić, Đurić (cap), Mekić, Peco, Okić, Karić. (Trener Slavko Petrović).

Prije ove utakmice Čelik se nalazio na pretposljednjem mjestu na tabeli sa 16 (-3) bodova, dok je ekipa Radnika na sedmom mjestu sa 30 bodova.

Trener zeničkog Čelika, Umit Ozat,  iznenadio je jednom odlukom u sastavu, a to je da izostavi iz rostera Kenana Horića, koji je bio starter u prošlom kolu protiv Zrinjskog.

Tok utakmice i neki od zanimljivih detalja sa utakmice:

Čelik bolje otvara utakmicu i u nekoliko situacija je ugrozio gol Radnika, u prilici su bili Grahovac (6′), Aganspahić (11′) i Zeljković (20′). U 26′ šut Aganspahića glavom sa peterca, golman Bilobrk brani. Čelik dolazi do pogotka u 29′ preko Aganspahića, ali isti je poništen zbog nedozvoljene pozicije, Aganspahić se povukao iz ofsajda. Bečelić u 37′ spašava gol Radnikaodličnom intervencijom. Golman Čelika, Pavlović, izbija loptu glavom na 20 metara od svoga gola ispred Pece.

I onda u 40′ gosti dolaze u vođstvo od 0:1. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca sa desne strane, pred golom Čelika najbolje se snalazi rezervista Stefan Janjić i postiže vodeći gol za Radnik.

Čelik je u prvom poluvremenu bio znatno aktivniji, napadao, imao poluprilike i prilike, a gosti su iz prvog napada i prvog udarca u okvir gola Čelika uspjeli postići gol.

Prodor Aganspahića u 53′, šut sa 10-ak metara, Bilobrk brani bez poteškoća. U 60′ Čelik postiže gol za izjednačenje od 1:1, nakon centaršuta sa lijeve strane na drugu stativu do Resića, ovaj vara golmana Bilobrka i ubacuje loptu u gol. Penal za Čelik u 65′ nakon prekršaja Šuberta nad Husinbašićem, penal izvodi Mahmutović i šutira visoko preko gola. U 75′ napadač gostiju Peco pogađa prečku gola Čelika sa 10-ak metara, nakon prodora i povratne lopte Mahira Karića. Odličan šut Resića u 80′ Bilobrk zaustavlja. Pokušaj Resića i u 86′ sa ivice šesnaesterca, ali lopta odlazi preko gola gostiju. Završeno je neriješeno 1:1. Ofanziva domaćih tokom cijele utakmice nije materijalozovana golovima i pobjedom.

U narednom 22.kolu (posljednje kolo drugog dijela prvenstva) nogometaši Čelika idu u goste ekipi Slobode iz Tuzle. Raspored za posljednjih 11 kola će se znati po završetku 22. kola. Sezona 2019/2020 će imati 33 kola.

Tekst E. Imamović

Gol Janjića za Čelik-Radnik 0:1

Gol Ševkije Resića za izjednačenje Čelik-Radnik 1:1

Pogledajte i Mahmutovićev promašaj sa 11 metara

Fotografije: Jasmin Blicko Hadžić (teren), Ekrem Imamović (panorama), ArenaSport (screenshootovi)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno