Ostali sportovi

Prva futsal liga FBiH – Remi zeničke ekipe MNK Neimari u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva futsal liga FBiH – Remi zeničke ekipe MNK Neimari u Žepču – U okviru devetog kola Prve futsal lige FBiH, grupa 1, (drugo kolo drugog dijela sezone), MNK Neimari iz Zenice gostovali su u Žepču kod ekipe MNK „Žepče“, koja je u prošlom kolu „otkinula“ jedan bod lideru na tabeli, Željezničaru u Sarajevu.

Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani KŠC „Don Bosco“ u Žepču pred oko 200 gledalaca i završilo je neriješenim rezultatom.

Rezultat: MNK Žepče – MNK Neimari  4:4 (0:0);

Strijelci: Ilija Šimić u 24′, Robert Rašić u 28′, Igor Rašić u 35′ i Kristijan Ivešić u 38′ za Žepče, a Erdin Ramić u 36′,  Seldin Zatagić u 39′ (10 m) (2x) i Sulejman Salkić u 40′ (10 m) za Neimare.

Sudije su bili Oliver Žilić (Vitez) i Alen Serdarević (Vitez), delegat Bakir Softić (Fojnica);

Sastav ekipe Neimari u Žepču:

Aldin Beganović, Nermin Pašalić (cap), Erdin Ramić, Amar Vehabović, Seldin Zatagić, Venes Huskić, Kabir Babić, Alija Bajrić, Haris Čajlaković, Sulejman Salkić, Kenan Šehaganović, Elmin Zatagić, Ensar Krehmić. (Trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević).

MNK Neimari uspio se vratiti iz Žepča neporažen sa vrlo neugodnog gostovanja, osvojiti jedan bod i dalje su drugi na tabeli sa 15 bodova. Prvi na tabeli je Željezničar sa 18 bodova.

Tok utakmice – kretanje rezultata:

Prvo poluvrijeme je završeno bez golova 0:0. Domaćin Žepče postiže tri uzastopna gola u 24′, 28′ i 35′ za vođstvo od 3:0. U 36.minuti Neimari smanjuju na 3:1, a domaći povećavaju na 4:1 u 38.minuti.

-Do kraja utakmice igrala je samo jedna ekipa, a to je ekipa Neimara, te su u nekoliko minuta iz tri kaznena udarca sa 10 metara uspjeli izjednačiti na 4:4 i ponijeti u Zenicu jedan veliki bod.

I ovoga puta nije izostala velika podrška publike koja nas iz utakmice u utakmicu prati -, objavili su svojoj facebook stranici MNK Neimari.

U narednom 10.kolu MNK Neimari igraju kod kuće veliki derbi sa liderom MNK Željezničarom iz Sarajeva.

Parovi 9. kola:

Željezničar – Lilium 6:3

Žepče – Neimari 4:4

Drina – Iskra Vrbas (18h)

(Slobodna je ekipa DiaBiH)

E.Imamović

Foto MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno