Ostali sportovi

Prva futsal liga FBiH, 2.kolo: Pobjeda Calpa, poraz Drugara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva futsal liga FBiH, 2.kolo: Pobjeda Calpa, poraz Drugara – Danas je odigrano i 2.kolo Prve futsal lige, grupa “Sjever” u kojoj nastupaju dvije ekipe iz Zenice. Ekipa Drugara, koja se nakon dugo godina ponovo takmiči dočekala je danas tim Liliuma, te na kraju upisala i drugi poraz.

Lilium je danas na Bilimiscu bio bolji rezultatom 2:5, a za Drugare danas nisu nastupila trojica igrača Čelika, Šehić, Hafizović, Imamović, koji su registrovani za Drugare, ali dok ne završi Premijer lige neće igrati futsal. Golove za Drugare danas su postigli Haris Čajlaković i Ensar Imamagić. U narednom kolu Drugari će gostovati kod ekipe Klanac.

U drugom meču koji je igran nešto kasnije, ekipa MNK “Calp” iz Zenice pobijedila je s uvjerljivih 8:3 tim Bašigovaca. Zeničani su vodili 5:0, a kasnije su i ostali igrači dobili šansu za igru. Golove za Calp u ovom duelu postigli su Enes Čolić (2), Omer Hamzić (2), Seldin Zatagić (2), Amar Vehabović i Munib Salkica.

Calpu je današnja pobjeda bila prva ove sezone, nakon što su prošlo kolo poraženi na gostovanju kod ekipe Klanac. U narednom kolu Calp će gostovati kod ekipe Bosna Kompred. SportZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno