Ostali sportovi

Ahmed Krnjić viceprvak svijeta u disciplini K1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ahmed Krnjić viceprvak svijeta u disciplini K1  – Bosanskohercegovački reprezentativac, Kakanjac Ahmed Krnjić iz zeničkog kluba ”Isak-Ze” osvojio je srebro na Svjetskom amaterskom seniorskom prventvu u kickboxu koje od 3. do 11. novembra održavalo u Budimpešti.

Ahmed Krnjić se borio u disciplini do 91 kg K1, a do finalne borbe u kojoj je poražen upisao je tri pobjede. Prvo je savladan Recep Turkcan (Turska). Ahmed je ubjdljivo savladao turskog predstavnika. Drugu pobjedu upisao je protiv Pavela Voronina (Moldavija). Voronin je iskusan borac, profesionalni svjetski prvak svijeta, ali je naš Ahmed ubjedljivo slavio u ovoj borbi. U polufinalnom duelu Krnjić je savladao i aktuelnog prvaka Evrope, Pluta Mateusza (Poljska), da bi u finalu bio poražen od Romana Shcherbatiuka (Ukrajina).

”Mnogi treneri su mi nakon finalne borbe rekli da sam pokraden i da sam zaslužio zlato, ali ja sam zadovoljan i sretan sa ovim srebrom za mene ”zlatnog” sjaja. Mlad sam i sigurno ću nastupiti na još mnogo evropskih i svjetskih prvenstava. Moje vrijeme tek dolazi i vjerujem da će uz dobre pripeme i zdravlje biti još medalja. Najveće zasluge za moj uspjeh ima trener Husein Selimović – Musa, te klupske kolege i porodica, ali i neizostavni sponzori Almy d.o.o., Almy Transport, Komgrad-Ze i Kakanj Cement”, rekao je uvijek skromni Ahmed Krnjić.

Podsjećamo Ahmed Krnjić je na Svjetsko prvenstvo u Mađarsku otputovao bez podrške Općine Kakanj, bez podrške Kantona, ali i bez podrške države čiji je prvak i ako imamo sve to u vidu ovaj uspjeh je ogroman. Takmičenje u prijestolnici Mađarske okupilo je 1480 takmičara iz cijelog svijeta, a bh reprezentaciju je pored Ahmeda Krnjića predstavljalo još 14 boraca.

Zlatnu medalju osvojio je Bahrudin Mahmić u low kicku do 91 kg, srebro je osvojio Ahmed Krnjić u K1 do 91 kg, dok su bronze osvojili Jasmina Merdić (K1 70 kg), Sandro Poletan (FC -75 kg) i Slavoljub Budeša (K1 -71 kg).

E.Škulj
sport1.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno