Info

Protokol obilježavanja Dana šehida

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protokol obilježavanja Dana šehida – Drugi dan Ramazanskog bajrama se obilježava kao Dan šehida. U nastavku se upoznajte sa protokolom obilježavanja Dana šehida za područje Medžlisa Zenica u ponedjeljak 02. ševvala 1441. h. / 25. maj 2020. g., a koji će biti organizovan u skladu sa mjerama u borbi protiv Corona virusa:

1. Od 9:00 do 9:15 sati posjeta centralnom šehidskom obilježju u Zenici „Kameni spavač“, učenje fatihe, te polazak prema mezaristanu Prašnice.
2. Od 9:20 do 9:40 sati organizirat će se posjeta mezarju na Prašnicama koju će predvoditi predstavnici Medžlisa i institucija koje, u suradnji s Medžlisom, obilježavaju Dan šehida.
3. U 9:45 učenje Jasini-šerifa i dove na mezaristanu Prašnice, sa šehidskim porodicama iz Medžlisa IZ-e Jajce.
4. U 12:45 sati učinit će se hatma dova u Čaršijskoj džamiji za dvije hatme koju su šehidima proučili imami Medžlisa IZ Zenica (zenički imami).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno