Zenica

Protestni skup članova Udruženja DLAN

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protestni skup članova Udruženja „DLAN“ i njihovih porodica – S obzirom na činjenicu da su osobe sa invaliditetom generalno u našem društvu sve više žrtve samovolje vlasti, ukidaju im se prava na svim poljima, Upravni odbor Udruženja „DLAN“ – kantonalnog udruženja oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa donio je odluku o organizovanju mirnog protestnog skupa kojim će članovi Udruženja i njihove porodice javno iskazati nezadovoljstvo nastalom situacijom kada je u pitanju ova populacija. U proteklom periodu od nadležnih se tražilo poštovanje osnovnih prava osoba sa invaliditetom u smislu donošenja odluka koje će ići u korist ovoj populaciji, ali dogovor nije postignut.
Protestni skup će se održati u četvrtak 02.04.2015. godine sa početkom u 11 sati i 55 minuta ispred Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK. Pozivamo sve članove Udruženja i njihove porodice kao i ostale građane da se pridruže pomenutom skupu i pokažu da su spremni boriti se za svoja prava. Kako je najavljeno, protestnom skupu će se pridružiti i Udruženje „Mala sirena“ iz Zavidovića, te „Osmijeh plus“ iz Olova. Pokažimo da osobe sa invaliditetom zaslužuju više, a niko ne garantuje da sutra neko od vas neće biti u istoj situaciji…
Ukoliko vremenski uslovi budu loši, protestni skup se odgađa za narednu sedmicu – poručili su iz Udruženja „DLAN“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno