Zenica

Protesti mještana zbog najave izgradnje kolektora otpadnih voda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protesti mještana zbog najave izgradnje kolektora otpadnih voda – Mještani pet zeničkih mjesnih zajednica koje se nalaze u neposrednoj blizini kompanije ArcelorMittal, deponije metalnog otpada Rača i lokacije na kojoj će biti izgrađen kolektor otpadnih voda, održali su mirne proteste.

Oni su, kako ističu, razočarani odnosom gradskih vlasti zbog toga što od njih prethodno nisu tražile nikakvo odobrenje o gradnji kolektora. Smatraju da se radi o opasnom objektu, koji će, uzimajući u obzir i aerozagađenje, uzrokovati brojne probleme za zdravlje stanovništva.
Zbog svega traže hitan sastanak sa predstavnicima gradske uprave i vijeća u Zenici i najavljuju radikalne mjere kojima će spriječiti gradnju kolektora.

MUHAMED ČOLOMAN, MZ Balnozi Zenica

“Tražimo da posjetimo fabriku kakvu imaju namjeru ovdje da grade, pod broj jedan. Pod broj dva, tražimo da se jedan kilometar nizvodno od MZ Balnozi spuste i da grade”.

SAMIR KUBAT, MZ Tetovo Zenica

“Ovo ako bude pokušalo mi ćemo blokirati, mi ćemo zaustavit sve, znači zaustavićemo i ceste i prugu ćemo zaustaviti a i mašine, jer na ovaj način ovo je stvarno bezobrazluk”.

BHRT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno