Zenica

Protest porodilja ispred Vlade ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tridesetak majki sa djecom okupilo se oko 13 sati ispred Vlade ZDK.  One traže da im se obrati neko od nadležnih zbog kašnjenja u isplati naknada, i pored obećanja.

13.50 Majke sa djecom su nepun sat ispred Kantona, čekajući da im se neko obrati. Navodno, u toku je sjednica Vlade ZDK i porodilje su odlučne da sečekaju kraj sjednice da bi dobile odgovor kad će im biti uplaćene naknade za novembar prošle godine

Nešto iza 14 sati porodilje su se razišle, razočarane onim što su čule u Kantonu.
– Predstavnice majki su razgovarale sa premijerom Husejnagićem, koji je ustvrdio da je izdao nalog, kako je i obećao 13. februara, te da ne zna zašto do sada nije izvršena uplata novembarske naknade. Ministrica finansija Sabina Heljić navodno nije u zgradi, te smo ostavile kontakt, u nadi da će nam odgovoriti zašto nije ispoštovala nalog svog šefa, kazala nam je Neira Nišić, predstavnica majki.

ZDK duguje porodiljama četiri naknade, od novembra prošle godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno