Zenica

Partnerstvo Tužiteljstva ZDK i USAID-.a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona i USAID-ov Projekt pravosuđa u Bosni i Hercegovini  potpisali Partnerski program

USAID-ov Projekt pravosuđa u BiH i Tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona potpisali su Partnerski program u okviru šireg projekta ove razvojne agencije, a koji se realizuje u petogodišnjem periodu od oktobra 2014. do oktobra 2019. godine i orijentisan je na pružanje podrške pravosuđu u Bosni i Hercegovini.

Partnerski program su potpisali rukovoditeljica USAID-ovog Projekta pravosuđa u BiH Biljana Potparić-Lipa i Glavni tužitelj Vesna Kaknjo.

Jedan od osnovnih ciljeva Projekta je pružanje podrške pravosudnim institucijama u BiH u nastojanjima da efikasno provode krivične postupke u predmetima korupcije, zloupotreba službenog položaja i drugim složenim predmetima privrednog i organiziranog kriminala.

Stručna i tehnička pomoć koja će se u ovom periodu unutar Projekta pružati tužiteljstvima u BiH, odnosi se na unapređenje rada na pomenutim predmetima, unapređenje upravljačkih praksi, kao i na unapređenje transparentnosti u radu tužiteljstava i jačanja dobrih praksi u odnosima s javnošću.

Tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona i još tri tužiteljstva u BiH su odabrani kao partnerske institucije kojima će se pružiti podrška u radu tokom prve tri godine implementacije Projekta. Tokom petogodišnje provedbe aktivnosti, Projektom će biti obuhvaćena i sva druga tužiteljstva u BiH.

Partnerskim programom su definisane aktivnosti koje će pomoći u procesu jačanja upravljačkih, organizacionih i stručnih kapaciteta ovog Tužiteljstva, kako bi se suočili sa svim izazovima u radu na kompleksnim i prioritetnim predmetima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno