Zenica

Proteklog vikenda održana peta “Gornjozenička ašlama”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 09.06.2024. godine je održana 5. jubilarna GORNJOZENIČKA AŠLAMA, koja se održava u sklopu manifestacije ”S Filigranom kroz sela i mahale”.

Mjesna zajednica Gornja Zenica, Udruženje žena ”Hana GZ” i Gradsko umjetničko društvo ”Filigran” su zajedničkim snagama organizovali ovo predivno druženje i još jednom potvrdili da je Gornja Zenica mjesto dobre zabave i druženja.

U sklopu programa 5. gornjozeničke ašlame održano je i takmičenje za ”Naj ašlamu”, a na ovom takmičenju je nastupilo osam takmičara.

Titulu Naj ašlame je odnio Alija-Ali Kahriman sa svojom autohtonom ašlamom.

2. mjesto je zauzeo Omer Durmić, a 3. Osman Kasimović.

U sklopu programa je također održano takmičenje za najbolji burek i najbolju tulumbu između udruženja žena koje je organizovalo naše udruženje žena Hana GZ.

1.mjesto za najburek su osvojile UŽ “Jasminka Čausević” Arapuša, Bosanska Krupa
2. mjesto UŽ “Sultanije ” Vitez
3. mjesto UŽ “Srebrenke” Srebrenik

1 mjesto za naj tulumbe su osvojile UŽ “Stijene” Klopče, Zenica
2.mjesto UŽ” JANJIĆI”, Zenica
3. mjesto UŽ “Blatušanke”, Zenica

Veče je završeno igrankom za mještane, a ugođaj je upotpunio vatromet ispred doma mjesne zajednice.

Zahvaljujemo se Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK na čelu sa ministrom Mirzom Mušijom koje je prepoznalo naš projekat i isti podržalo.

Također se zahvaljujemo kompaniji Pero d.o.o. Zenica na sponzorstvu, Mesnici King, Mesnici Bilić, Restoran SALČINOVIĆ, Buregdžinica Potok – Naim Šabani, Jufkara merak, Autoškola Topalović, Agroekonomik Zenica, Sevdah kafa, Pekara Buro, La Benny Sweet, Damir Marković, Butik Jasmina Tržnica Zenica, Odjeća za pokrivene SADA, TR Bagatela, Behar HS, Mesnica kod Hajre, Ansambl Bosnia folk i GUD Filigran Zenica.

Također se zahvaljujemo za posjetu gradonačelniku Grada Zenica Fuadu Kasumoviću, direktorici JU Dom Zdravlja Zenica Mersiji Kasumović, zastupnici Aidi Baručija i svim udruženjima i osobama koja su uveličala ovu manifestaciju.

Organizacioni odbor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno