Zenica

Osnovan Savez kulturno-umjetničkih društava ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je u Sali Gradskog vijeća Zenica održana Osnivačka skupština Saveza kulturno-umjetničkih društava Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon što se donijela odluka o osnivanju SAKUD ZDK, predstavnici 13 KUD-ova sa područja ZDK su izabrali svoje predstavnike u Skupštini SAKUD ZDK, Upravnom i Nadzornom odboru.

Po odredbama usvojenog Statuta, Upravni odbor čine svi predsjednici/predstavnici KUD-ova, a za predsjednika Upravnog odbora izabran je Ahmedin Husejnović iz Zenice.

Potpredsjednici/dopredsjednici su Zoran Jozinović iz Globarice (Žepće) i Haris Kotorić iz Jelaha (Tešanj).

Prema usvojenim aktima Savez je otvoren za pridruživanje ostalih KUD-ova koji djeluju na području ZDK.

Predsjednik Skupštine je Nedžad Škrgić (Breza), a potpredsjednici/dopredsjednici su Jasir Muratović (Visoko) i Marin Ivić (Usora).

Na kraju, gospodin Ćazim Huskić, predsjedavajući Skupštine ZDK je u ime Skupštine ZDK i u ime Nezira Pivića, premijera Vlade ZDK, čestitao na formiranju Saveza, zaželio im sretan i uspješan rad.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno