Zločini

Pronađen BMW sa ukradenim tablicama, krađa u Blatuši, u Varešu izgorio 91-godišnjak

Policijski uviđaj
Policijski uviđaj (ilustracija)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pronađen BMW sa ukradenim tablicama, krađa u Blatuši, u Varešu izgorio 91-godišnjak – Na području Ze-Do kantona javni red i mir narušen u četiri slučaja, jedno lice zadobilo laku tjelesnu povredu. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U ul.Ravne do broja 33, Grad Zenica, od strane policijskih službenika PS Centar pronađeno je parkirano pmv marke BMW reg.oznaka E26-T-542, za koje je izvršenom provjerom utvrđeno da  pripadaju pmv marke Fiat-Uno vl.T.B. iz Zenice.Navedeno vozilo specijalnim vozilom BiHAMK-a u pratnji policije prevezeno pred PS Centar.Od strane policijskih službenika sačinjena službena zabilješka.

U vremenskom periodu od 03. do 05.11.2016.godine, u ul.Blatuša, Grad Zenica, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vl.P. M. iz Zenice.Tom prilikom je otuđena jedna TV-plazmu marke Sony i tri zlatna prstena. Uviđaj izvršen od strane policijskih službenika OKP-a PU I Zenica uz upoznavanje Kantonalnog tužioca.

Zavidovići

U ul.Radnička,općina Zavidovići,izvršeno je krivično djelo oštečenja tuđe stvari na način da je NN lice na kiosku   koji  je u pripremi za  rad  polupalo staklo.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Zavidovići uz upoznavanje Kantonalnog tužioca.

Olovo

Dana 05.11.2016.godine,u 19,00 sati, u ul.Bosanska, općina Olovo u Sportskoj kladionici “Bet live”,od strane NN lica izvršeno je krivično djelo krađe mobilnog telefona marke “Pixi” bijele boje vl. P. M. iz Olova.Od strane policijskih službenika sačinjena službena zabilješka.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Ze-Do kantona registrovano je osam saobraćajnih nezgoda.U tri saobraćajne nezgode četiri lica zadobila lake tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Dana 05.11.2016.godine, u vremenskom periodu od 19,00 do 20,10 sati,na putu M-17 u mjestu Moševac,općina Maglaj saobaraćaj je bio u potpunosti obustavljen zbog saobraćajne nezgode.Uspostavljen je alternativni pravac kroz naselje Moševac.

Dana 05.11.2016.godine,u vremenskom periodu od 20,10 do 22,00 sati, na putu M-17,u mjestu Poljice, općina Maglaj saobaraćaj je bio u potpunosti obustavljen zbog saobarćajne nezgode. Saobraćaj uspostavljen alternativnim pravcima.

Na ostalim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Vareš

U mjestu Sjenokos, općina Vareš, došlo je do požara na kući vl.M.P. (1925.) iz Vareša, koji se u momentu požara nalazio u kući. Na lice mjesta upučena Vatrogasna ekipa koja je pristupila gašenju požara i u kući pronašli ugljenisano tjelo. Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Vareš uz prisustvo kantonalnog tužioca i inspektora za PPZ MUP-a ZDK-a. Po mišljenju inspektora za PPZ požar je spontano nastao od peći na čvrsto gorivo. Posmrtne ostatke preuzelo pogrebno društvo “Sveti Mihovil” iz Vareša.

Na  ostalom području Ze-Do kantona nije bilo požara i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno