Zločini

Krađe na Talića brdu i u Gundulićevoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krađe na Talića brdu i u Gundulićevoj – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Kaknju (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U ulici Talića brdo, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo V.S., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske uprave I.

U ulici Ivana Gundulića, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo M.K., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske uprave I.

Visoko

U mjestu Loznik, iz podrumskih prostorija kuće u vlasništvu U.T., izvršena je krađa određene količine cigareta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Kakanj

U pomoćnim prostorijama Gradske džamije u Kaknju, izvršena je krađa određene količine novca, vlasništvo H.M. Zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, od strane policijskih službenika lišen je slobode T.E. iz Kaknja, i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

U mjestu Ašćerići, od strane lovočuvara, u krivolovu su zatečeni G.F. i M.S., koji su lovačkim naoružanjem usmrtili jednog srndaća. Uviđaj je izvršen od strane policijskih istražitelja, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Maglaj

Na regionalnom putu Maglaj-Zavidovići u mjestu Omerdino Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Kombi”, registarskih oznaka A87-E-129, kojim je upravljao Z.M. iz Zavidovića, i putničko motorno vozilo marke “Opel”, registarskih oznaka J17-K-526, kojim je upravljao H.A. iz Maglaja. Tom prilikom, navedeni H.A. je zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno