Zenica

Promovisanje i zaštita prava ugrožene djece – srijeda 11h Shoping centar Džananović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promovisanje i zaštita prava ugrožene djece – srijeda 11h Shoping centar Džananović – Kao članica IRIS mreže, Asocijacija za razvoj LEDA je jedna od 10 organizacija koja je dobila grant u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava Bosne i Hercegovine – Šema podrške u 2017. godini,u okviru projekta „Promovisanje i zaštita prava ugrožene djece“ koji provodi LIR civilno društvo i ASB South East Europe, a finansira Evropska unija.

Implementacija projekta “Neka svaki dan bude dan djeteta” je počeo 02. decembra 2019., potpisivanjem ugovora u Banjaluci. Ovaj projekat Asocijacija za razvoj LEDA realizuje u partnerstvu sa Centrom za psihološku podršku Sensus iz Mostara.

Specifični ciljevi projekta su: Jačanje partnerskih organizacija u promociji dječijih prava i poboljšanje svjesnosti o dječijim pravima među djecom, roditeljima i građanima.

Glavna aktivnost projekta je realizacija ulične kampanje u dva grada (Mostaru i Zenici) gdje će se kroz određene igre i informativni materijal ukazati na značaj za poštivanjem dječijih prava na svim nivoima. Pomenuta ulična kampanja u Zenici se održava 17.06.2020. godine s početkom u 11:00 u holu šoping centra Džananović.

Svi prolaznici/ce će imati priliku da učestvuju u kratkom kvizu o dječijim pravima, djeca će imati priliku da učestvuju u nekoliko različitih igrica, gdje će uz podršku volontera moći i naučiti nešto o svojim pravima. Za sve učesnike također su obezbijeđene informativne brošure.

Obzirom da su još uvijek na snazi određene mjere zabrane uzrokovane COVIDom-19, promocija će se održati poštujući sve mjere zaštite, poput korištenja zaštitnih maski, rukavica, te dezinfekcionih sredstava.

Neka svaki dan bude dan djeteta



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno