Kultura

Promovisana knjiga “Putovanje jedne priče”, zlatno i bronzano Planjaxovo pero Zeničanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru ovogodišnjeg Mjeseca knjige u Gradskoj bibloteci Zenica, juče 22.10.2021.godine, održana je promocija knjige “Putovanje jedne priče”, u kojoj su se našle najbolje priče sa 7. Planjaxovog konkursa.

U zbirku je uvršteno preko 30 priča učesnika konkursa, a o kojem su sinoć govorili urednik izdanja Bajruzin Hajro Planjac i selektor Planjaxovog pera, prof.dr. Muris Bajramović.

Moderator na promciji bio je bio Midhat Kasap.

Kako je istakao prof. dr. Muris Bajramović, na konkurs za 2020. godinu stiglo je oko dvije stotine priča. Zlatno pero pripalo je Zeničaninu Vernesu Subašiću, Srebreno Avdi Haliloviću, a Bronzano Zeničaninu Saidu Šteti.

Prvonagrađenom autoru Vernesu Subašiću i trećenagrađenom Saidu Šteti plakete je, u ime Grafičke i izdavačke kuće Planjax, uručio njen osnivač i menadžer Bajruzin Hajro Planjac.

Nagrada Avdi Haliloviću bit će uručena naknadno.

Ovogodišnji konkurs otvoren je do kraja godine.

PLANJAX je, kao i prethodnih godina, ostao vjeran tradiciji i, uz nagradu za naboljeg autora, osigurao je i novčanu nagradu za jedno od udruženja koje se bavi pomoći ljudima u nevolji. Ove godine ta nagrada je otišla u Veliku Kladušu.

Na kraju je Midhat Kasap zahvalio svima koji vole knjigu, šire ljubav prema knjizi i pisanoj riječi i ne zaboravljaju one kojima je pomoć potrebna.

E.Imamović
Foto od Midhat Kasap



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno