Zenica

Promovisan dokumentarni film ‘Sjenke’ autora Aladina Kavgića, priča o osobama sa invaliditetom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promovisan dokumentarni film ‘Sjenke’ autora Aladina Kavgića, priča o osobama sa invaliditetom – Film koji inspiriše, djelo je šest autora, od kojih su četvero osobe sa invaliditetom. Film govori o uspjesima i izlasku iz sjenke tri mlade žene sa invaliditetom, koje su ujedno i glavne akterke filma. U Multiplexu Ekran priređena je promocija dokumentarnog filma „Sjenke“ autora Aladina Kavgića.

Film koji inspiriše, djelo je šest autora, od kojih su četvero osobe sa invaliditetom. Film govori o uspjesima i izlasku iz sjenke tri mlade žene sa invaliditetom, koje su ujedno i glavne akterke filma. Rad na filmu trajao je 6 mjeseci, a rađen je u okviru aktivnosti „Vaš glas, vaša priča“, koju finansira EU a provodi UNDP u BiH. Glavna poruka filma jeste da i osobe sa invaliditetom vode isti život, ali na različit način. Film je sniman u četiri grada i to u Zenici, Tuzli, Zavidovićima i Kalesiji.

– Priča o običnim, ali neobičnim djevojkama, ženama, koje pobjeđuju predrasude i pokazuju snagu života usprkos fizičkim barijerama. Poticaj za sve “obične” ljude kako se može stvarati i biti uspješan u životu, – stoji u pozivu na ovaj događaj, koji je objavilo Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

Režiser, snimatelj i montažer filma je Aladin Kavgić.

Pogledajte trailer za film “Sjenke”

 

(zenicainfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno