Zenica

Promovisan časopis “Život”

Promovisan časopis “Život”
Promovisan časopis “Život”
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promovisan časopis “Život”- U Muzeju grada Zenice sinoć je promovisano novo izdanje časopisa Život, koje priređuje Društvo pisaca BiH. Promotori su bili Adnandin Jašarević, Almir Bašivić i Refik Ličina. Život je bh.časopis za književnost i kulturu, pokrenut 1952. godine u Sarajevu, čiji su urednici bili, između ostalih, Meša Selimović, Mak Dizdar, Ranko Sladojević, Nedžad Ibrišimović, Alija Isaković i Miljenko Jergović.

Obnovljen je 2007.g. i ostao najugledniji književni časopis u BiH, sa regionalnim značenjem jer je mjesto u kojem se susreću autori iz cijele regije. Adnadin Jašarević je izrazio zadovoljstvo što je nakon dugo vremena Društvo pisaca opet u Zenici, gdje mu i jeste mjesto, a uredništvo se ovaj put naročito potrudilo oko prijevoda tekstova sa drugih jezika.

Urednik ovog izdanja je Zilhad Ključanin, a u prvom planu je jedan od najvažnijih svjetskih pjesnika, nedavno preminuli Lars Gustafsson, koji je zapravo jedini stranac koji je u Njemačkoj dobio nagradu „Tomas Man“ za svoju književnost, a dobitnik je, između ostalog, i nagrade „Bosanski stećak“ za 2015. godinu, kazao je sinoć jedan od promotora časopisa Život Refik Ličina.

(S.G.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno