Kultura

Promocije zanimljivih knjiga u Muzeju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru Međunarodne kulturne manifestacije ‘’Zeničko proljeće  2015’’,  u Muzeju grada Zenice održana je promocija dvije publikacije, ‘’Vodič kroz likovnu zbirku’’ i ‘’Graditeljska baština na području općine Zenica’’.

Riječ je o predstavljanju materijalne i nematerijalne kulturne baštine grada Zenice,  vrijednosnih aspekata kulturno-historijskog, ambijentalnog, etnološkog, naučnog i umjetničkog značaja .

U Vodiču kroz likovnu zbirku, predstavljena je  likovna zbirka Muzeja grada Zenice, vizuelna umjetnost u svom najreprezentativnijem izdanju kao značajan dio kulturnog identiteta grada. Prikaz je kontinuiranog i strpljivog rada na formiranju likovne zbirke i čuvanju umjetničkih dijela od osnivanja Muzeja i Likovne galerije do danas.

Graditeljska baština na području općine Zenica  prikaz je materijalne kulturne baštine  našeg grada, ali i kulturnog identiteta pojedinca i zajednice. Njene umjetničke i historijske poruke  prikazuju specifične vrijednosti tradicija i uspomena našega grada.
 
Promotori publikacija u izdanju Muzeja grada Zenice su Zijad Softić, Mirsada Aslani, Lejla Sarajlić i Lejla Osmanić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno