Kultura

Promocija zbirke pjesama studenata UNZE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Udruženja za filozofiju i društveno-humanistička istraživanja „Eidos“ iz Zenice jučer je na Filozofskom fakultetu u Zenici održana promocija knjige „Poiesis: zbirke pjesama studenata Univerziteta u Zenici“ na kojoj su govorili doc. dr. Naida Mujkić, urednica knjige, te u ime Udruženja kao izdavača prof. dr. Spahija Kozlić i Aras Borić.

Kao što je istakla dr. Mujkić ovaj pokušaj da se na jednom mjestu saberu najbolji radovi zeničkog studentskog pjesništva vrijedan je svake pažnje i neobičan poduhvat za naše prilike: „Poezija se danas čita više nego ikad, ali i piše. U ovoj knjizi svi uvršteni autori pokazuju izuzetnu potrebu za autopoetičkom misaonošću, propitivanjima mogućnosti koje nam jezik pruža, pitanjima jezika i teksta, uz sveprisutna pitanja identiteta (post)modernog subjekta i njegovo smještanje u (post)moderni društveni prostor“.

Inače, zbirka pjesama „Poiesis“ nastala je kao rezultat svojevrsnog javnog poziva kojeg je Udruženje „Eidos“ uputilo studentima Univerziteta u Zenici, te su od 23 autora i autorica odabrani radovi njih 17, od koji su neki već afirmirani na kulturnom prostoru naše zemlje i regije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno