Kultura

Promocija romana “Tanka punta” Jasmina Agića – Gradska biblioteka Zenica – četvrtak u 19 h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozivamo vas na promociju romana “Tanka punta”, autora Jasmina Agića. Riječ je o romanu u čijem se središtu nalazi priča o demobilisanom borcu Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji proživljavajući kratku i strastvenu ljubav otkriva kako još uvijek nije prevazišao ratne traume.

Važno je reći kako je „Tanka punta“ roman koji se, u najvećem dijelu, bavi Zenicom tokom posljednjeg rata.

Sudbina glavnog protagonista Ajeta obilježena je zbivanjima iz rata u tolikoj mjeri da zbog jednog „misterioznog“ događaja, kojega cijeli život nesvjesno potiskuje iz svoga pamćenja, ne uspijeva usmjeriti život u normalnom smjeru.

Gradska biblioteka Zenica, četvrtak u 19 sati

O autoru:
Jasmin Agić rođen je u Zenici 1982. godine. Diplomirao je i magistrirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Autor je pet knjiga umjetničkih proza: „Gospođica Biljana Tepalj i druge priče“, „Bahka“, „Petko godišnje doba“, „Povučen život“, „Čudo u ulici Omera Maslića“, drame za čitanje i izvođenje „Terezinski sužanj“, knjige eseja „Historija odbačenih“ i knjige književnoteorijskih radova „Književa teorija i praksa – književne i filmske kritike“. Živi i radi na relaciji Zenica – Sarajevo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno