Kultura

Promocija knjige Merime Handanović u Sarajevu

Promocija knjige Merime Handanović u Sarajevu
Promocija knjige Merime Handanović u Sarajevu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Promocija knjige Merime Handanović u Sarajevu- Nakon uspješnih promocija u Općoj biblioteci Zenica i Gradskoj biblioteci Kakanj, povodom obilježavanja Svjestskog dana poezije, zeničanka Merima Handanović najavljuje promociju svog prvijenca, zbirke poezije ”Kihoteske” u Galeriji Preporod u Sarajevu, u subotu, 04. juna u 18. 00 sati, na adresi Titova 54.

Promotori će biti prof. dr. Sanjin Kodrić i mr. sc. Mirzana Pašić Kodrić, koji su primjer univerzitetskih profesora koji svojim studentima pružaju potporu i otvaraju im nove puteve u kojima će sami graditi svoje karijere i ostaviti trag u bosanskohercegovačkoj književnosti. Stihove će govoriti glumica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Sabina Kulenović, koja je učestvovala u obje prethodne promocije ”Kihoteski”.

”Kihotekse” su tematski podijeljenje u tri ciklusa: ”O jeziku bližnjeg svoga”, ”Kihoteske” i ”Neslavno razumijevanje Slave”. Svojim pjesništvom je oživjela i sjećanje na Slavu Raškaj, gluhonijemu slikarku devetnaestog stoljeća, koja je u tišini mijenjala svijet i ostavila trag u intelektualnom životu i razvoju žene tog vremena. Izdavači ove zbirke poezije su Opća biblioteka Zenica i d.o.o Minex.

Merima Handanović je magistrantica Filozofskog fakulteta na Odsjeku za bosanski, hrvatski i srpski jezik i književnosti naroda BiH. Svojim prvijencem i interesantnim nazivom koji je zaintrigirao mnoge, mlada pjesnikinja otvara nova pitanja poetskog diskursa i stila. Njena poezija je uvrštena u zbornike: ”Objavila” i ”Buđenje”, te u zbornik povodom 101 godine od smrti Muse Ćazima Ćatića. Trenutno je zaposlena u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici na mjestima PR-a, i lektora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno