Kultura

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” na 40. danima satire u Zagrebu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” na 40. danima satire u Zagrebu- Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” nastala u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i East West centra Sarajevo, čiju režiju potpisuje Haris Pašović, večeras će biti izvedena na sceni Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu. Predstava se igra u okviru glavnog takmičarskog programa 40. dani satire Fadila Hadžića. Prethodno, ova predstava je izvedena u gotovo svim gradovima BiH.

”Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” je satirična predstava o savremenim političkim, ekonomskim i socijalnim procesima i govori o smislu za humor i superiornoj osobini ljudi da se šale na svoj račun. U najtežim historijskim periodima i najgorim vremenima humor se pokazao kao odlična osobina koja nam itekako uspijeva pomoći u teškim vremenima i turobnoj svakodnevici. Ova predstava potiče publiku na kritičko razmišljanje, te na pametan i zabavan način ohrabruje samostalno mišljenje u vezi s politikom, društvom, medijima, a prije svega slobodom.

Ova predstava do sada je na festivalima osvojila ukupno šest nagrada u kategorijama za najboljeg mladog glumca, režiju, mladu glumicu, muziku i najboljeg glumca.

Poslije učešća i osvojenih priznanja na dva prestižna regionalna festivala, 26. Marulovim danima u Splitu i 61. Sterijinom pozorju, te uspješno realizovanog XV festivala bh. drame, pored gostovanja na Danima satire u Zagrebu, Bosansko narodno pozorište Zenica se priprema za izvedbe na još nekoliko međunarodnih festivala u regionu i BiH, u Umagu, Kotoru i Bihaću.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno