Kultura

Promocija knjige “Čuvari Bosanske kapije – Spomen česme šehidima Zeničkog kraja” i predstavljanje HU “Pogled”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HU Pogled Zenica je osnovano početkom 2018 godine sa ciljem zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Trenutno je zaposleno šest osoba sa invaliditetom.

Ciljevi našeg udruženja su unapređenje prava i položaja osoba sa invaliditetom kao i uključivanje u sve oblasti života ravnopravno sa drugima.Poticanje na društvenu odgovornost i osvještenje da invaliditet nije bolest.

Večeras je u novootvorenim radnim prostorijama HU POGLED Zenica održano književno veče za osobe sa posebnim potrebama i članove njihove porodice.

– Na ovaj način želimo da obilježimo 2.godišnjicu uspješnog rada i djelovanja te ulazak u nove prostorije koje će bez sumnje biti toplo i lijepo mjesto za naše još veće i bolje rezultate na zbrinjavanju i radnom angažovanju naših članova. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su dali doprinos i pomogli nam u realizaciji ovih ali drugih aktivnosti – rekla je Alisa Kesić, predsjednica udruženja.

U nastavku, prisutnima je predstavljena knjiga Čuvari Bosanske kapije – Spomen česme šehidima Zeničkog kraja o kojoj su govorili, dr. Mirza Džananović i pisac Dževad Kesić. Druženje je nastavljeno uz čitanje priča iz knjige i prigodan program.

-Knjigu vam poklanjamo kao prijateljima. Sa ovim poklonom ne možete da pomiješate boje ni veličinu, ne mora da se sastavlja i rastavlja, ne trebaju joj baterije ni punjač prije upotrebe. Otvorite i uđite u čarobni svijet slova i riječi. Kada završite čitanje sigurno ćete biti bogatiji za neku novu spoznaju- kazao je Dževad Kesić na kraju ovog lijepog druženja.

Svim članovima knjiga je data na poklon.

Ovim putem želim da se zahvalim donatorima na nesebičnim donacijama
Sweet d.o.o. Zenica,-Olja Antičević
Boha d.o.o.Zenica
Promex-Oriolik d.o.o. Zenica
Olimpik Tepih Centar Zenica
Medžlis Islamske zajednice Zenica
Dženan Maglić-Kićo
Caffe&Food Bar Film –Dženan Dedić
Restoran Miris Dunja -Cober



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno