fbpx
Info

Promjena vremena stiže u BiH: Padavine, niže temperature…

Promjena vremena stiže u BiH: Padavine, niže temperature… – Od 10. do 15. juna širom Bosne i Hercegovine bez padavina i toplo, saopćeno je danas u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako prognoziraju meteorolozi, nestabilno vrijeme uz umjerene padavine i nešto niže temperatureizgledno je od 16. do kraja prognoznog perioda 25. juna na jugozapadu, istoku i u centralnim krajevim Bosne, a na sjeveroistoku Bosne i u zaleđu Hercegovine prognoziraju se slabije padavine. U istom periodu na zapadu, sjeveru Bosne te na jugu Hercegovine očekuje se stabilno vrijeme bez padavina.

Visoke temperature zraka prognoziraju se od 10. do 15. juna, sa jutarnjim u Bosni od 15 do 20, u Hercegovini od 19 do 24 stepena, dnevne u Bosni od 29 do 34, u Hercegovini od 32 do 37 °C.

Pad vrijednosti jutarnjih i dnevnih temperatura izgledan je od 16. do 25. juna, kada se jutarnje temperature u Bosni prognoziraju od 11 do 16, u Hercegovini 17 do 22 stepena. Vrijednosti maksimalnih temperatura zraka u Bosni se očekuju od 21 do 26, u Hercegovini od 25 do 30 °C, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem