Info

Naredne sedmice temperature do 37 stepeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naredne sedmice temperature do 37 stepeni – Jutros preovladava sunčano vrijeme, a u dijelu centralne i sjeverne Bosne ima više oblačnosti. Temperature zraka izmjerene osam sati iznosile su na Bjelašnici 11, u Bihaću, Bugojnu, Ivan Sedlu i na Sokocu 18, u Livnu, Sanskom Mostu i Zvorniku 19, Prijedoru, Sarajevu, Srebrenici i Tuzli 20, Banjoj Luci, Bijeljini i Neumu 21, Doboju i Grudma 22, Brčkom i Gradačcu 23, Mostaru i Trebinju 24 stepena.

Danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva oblačnije će biti u dijelu centralne i sjeverne Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 33 stepena, na jugu do 36 stepeni, javlja Anadolija.

U Sarajevu preovladava pretežno sunčano vrijeme, a najviša dnevna temperatura zraka biće oko 32 stepena.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su pljuskovi i grmljavina u zapadnim, sjevernim i centralnim dijelovima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U srijedu, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37 stepeni Celzijusa.

N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno