Zenica

Proklanjane džamije na Varošištu i u Drivuši

Proklanjane džamije na Varošištu i u Drivuši
Proklanjane džamije na Varošištu i u Drivuši
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proklanjane džamije na Varošištu i u Drivuši- Svečano proklanjavanje i stavljanje u funkciju novosagrađene džamije na Varošištu kod Vranduka održano je u nedjelju, 05.06.2016. godine poslije akšam namaza u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Pored mnogobrojnih gostiju, svečanosti je prisustvovao i Muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović te dekan IPF-a Zenica dr. hfz. Halil ef. Mehtić, kao i hafizi i imami Medžlisa IZ-e Zenica.

Inače, kamen temeljac za džamiju u naselju Varošište je postavljen u petak 31. jula 2015. godine. Kamen temeljac postavili su Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović i vakifi Ismet i Besim Begić.

Izgradnju džamije finansiraju braća hadži Ismet i hadži Besim Begić, zenički privrednici i vakifi džamije.

Noć ranije, u subotu poslije akšam namaza u funkciju je stavljena i proklanjana i novosagrađena džamija u naselju Drivuša. Prigodan program su izveli hafizi i imami Medžlisa IZ-e Zenica.

mizzenica.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno