Zenica

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” i Grad Zenica donirali računarsku opremu za pet mjesnih zajednica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Švedske, kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, predstavnicima pet mjesnih zajednica Grada Zenica uručena je računarska oprema.

Računarsku opremu dobile su mjesne zajednice koje učestvuju u drugoj fazi Projekta i to: Briznik, Donje Babino, Gorica, Janjići i Stranjani.

Radi se o setovima računarske opreme koje čine laserski multifunkcionalni uređaj, desktop, monitor i tablet.

Dodjeli navedene opreme prisustvovali su gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predstavnica UNDP projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH Mirna Dabić Davidović te predstavnici mjesnih zajednica.

Vrijednost opreme je 18.818,28 KM.

S Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH smo realizovali više važnih projekata. U prvoj fazi ovog projekta učestvovalo je šest mjesnih zajednica, sada u drugoj učestvuje pet. Projekti koji su realizovani u prvoj fazi, kao i oni koji će biti realizovani u drugoj fazi rezultat su potreba iskazanih od strane mještana mjesnih zajednica učesnica u Projektu”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predsjednik Savjeta MZ Gorica Hasan Hrnjić je izrazio zadovoljstvo učešćem Mjesne zajednice Gorica u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i dodao da će donirana oprema pomoći ne samo u obavljanju poslova iz nadležnosti Savjeta MZ, nego svim mještanima koji iskažu potrebu za korištenjem ove opreme. Također je istakao da će oprema biti dostupna za korištenje bez naknade. Predstavnica UNDP projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH Mirna Dabić Davidović najavila je dalje projektne aktivnosti koje će podrazumijevati set obuka za građane i predstavnike mjesnih zajednica za korištenje računarske opreme, pisanje projektnih prijedloga, kao i organizovanje foruma u svakoj partnerskoj mjesnoj zajednici na kojima će građani definisati prioritete mjesnih zajednica. Nakon dodjele opreme organizovana je radionica koja se odnosi na lokalizaciju vizije mjesnih zajednica. U drugoj fazi projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ učestvuje 41 jedinica lokalne samouprave, a planirano vrijeme implementacije je period 2020.-2024. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno