Biznis

Proizvodi AS grupacije izvoze se na tržište 26 država

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ismar Alagić, direktor TRA Agencije za razvoj općine Tešanj u društvu Ole Hammer, političkog predstavnika Delegacije Europske Unije u Bosni i Hercegovini posjetio je grupaciju firmi AS group iz Tešnja. Goste je primio Armin Hrvić, član uprave grupacije i direktor firme OAZA i prezentovao historijski razvoj i ostvarene rezultate AS group u proteklom periodu sa posebnim akcentom na provedene investicije i pozicioniranje firme kao lidera u područjima divizija prehrambene industrije, tekstila i trgovine.

Tokom 2015. godine AS group je sa približno 3.000 zaposlenih jedan od najvećih poslovnih sistema u Bosni i Hercegovini. Proizvodi iz AS group se izvoze na tržišta 26 različitih država u svijetu. Posebno je isknut izvoz na tržište SAD-a, uz napomenu da se intenzivno radi na brendiranju novih domaćih proizvoda. “TRA Agencija za razvoj općine Tešanj sarađuje sa firmama iz grupacije AS Group kroz brojne projekte, među kojima posebno ističemo učešće firme OAZA u okviru projekta “Konkurentnost sredine poslovne izvrsnosti COBEAR koji realizuje TRA Agencija u partnerstvu sa opštinom Teslić, RAŽ i Udruženjem privrednika Biznis-Centar Jelah-Tešanj, a uz podršku Europske Unije”, kazao je Alagić.

Prema njegovim riječima nedavno je izrađena Analiza i razvoj akcionih planova i preporuka za 30 izvozno orijentisanih mikro, malih i srednjih područja iz BEAR područja (Tešanj,Teslić i Žepče) ponudila je okvir buduće saradnje i sa firmom OAZA. Intervencije ponuđene kroz Analizu predložene su za firmu OAZA koja je lider u proizvodnji mineralne sa naglašenom međunarodnom prepoznatljivošću u kvalitetu sa sloganom da “najbolja mineralna voda u svijetu dolazi iz Tešnja i Bosne i Hercegovine”.

Usluge TRA Agencije usmjerene na podršku razvoju poslovanja kroz usluge Centra za investicije, trgovinske usluge i izvoz zasnovan na konkurentnom poslovanju-COBITES predstavljaju novi proizvod za sva mala i srednja preduzeća među kojima se nalaze i članice AS Group-a”. Ole Hammer je izrazio zadovoljstvo viđenim u AS group uz napomenu da već posjeduje kontakte sa menadžmentom firme KLAS i sugerisao da se dobre poslovne prakse iz Tešnja šire po cijeloj BiH, odajući priznanje TRA Agenciji za razvoj općine Tešanj koji kroz COBEAR projekat pružaju podršku i firmama iz sastava AS group.

Armin Hrvić je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa TRA Agencijom za razvoj općine Tešanj i istakao činjenicu lokalna zajednica kroz usluge privatnom sektoru predstavlja odličnu podršku za razvoj biznisa i dalji razvoj AS group na području općine Tešanj.

akta.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno