Biznis

Proizvođačima iz ZDK podrška od 312.333 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proizvođačima iz ZDK podrška od 312.333 KM – Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu odobrila je proizvođačima sa područja Zeničko-dobojskog kantona isplatu sredstava u iznosu od 312.333,00 KM na ime podrške za uzgoj brojlera.

Podršku iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona ostvarili su 45 poljoprivrednih subjekata organizovani u kooperantske odnose sa prerađivačima brojlerskog mesa, čime je dat doprinos u trendu povećanja ove poljoprivredne proizvodnje po kojoj Zeničko-dobojskog kanton postaje prepoznatljiv.

Na istoj sjednici, Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu odobrila je veterinarskim stanicama sa područja Zeničko-dobojskog kantona isplatu sredstava u iznosu od 71.780,00 KM kao podršku sufinansiranja provedbe dijagnostičkih ispitivanja muznih krava.

U periodu od marta do augusta 2016. godine, veterinarske stanice izvršile su i provele obavezno dijagnostičko ispitivanje krava u laktaciji čije mlijeko ide u javnu potrošnju u svrhu higijenske i bakteriološke ispravnosti mlijeka.

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno