Zenica

Program obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici: Monodrama “Da li sam zaboravljen”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Program obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici: Monodrama “Da li sam zaboravljen” – Medžlis Islamske zajednice Zenica će u svim džamijama obilježiti sjećanje na genocid u Srebrenici učenjem Jasin-i-šerifa i dove 10. 07. 2019. god., te Program Dan sjećanja pod nazivom: „Budi trag u sjećanju 11. jul 1995.“ kao i monodrama “Da li sam zaboravljen?” u utorak, 09. 07. 2019. g. u KZB Preporod sa početkom u 19,00 sati. Autor: Edina Cikotic – a izvode je članice dramskog ansambla “Dženetske ptice” iz Travnika.

Ovo je priča i o nama, o našem narodu, o genocidu koji ne smijemo zaboraviti. Ovo je glas mladića koji je paradigma stradanja hiljada bošnjačkih šehida diljem Bosne i Hercegovine. Poslušajmo zašto nam mladić poručuje: “Da li sam zaboravljen? Jer, nakon ove monodrame puno bolje ćemo znati cijeniti sve blagodati koje imamo kao dar od Boga, na čemu Mu trebamo neizmjerno biti zahvalni.

Program „Budi trag u sjećanju 11. jul 1995.“ će se održati u srijedu, 10. 07. 2019. god. u Atriju Medžlisa sa početkom u 18.30 sati. Program će izvesti aktivisti Mreže mladih koji će govoriti o „Srebrenici“. Mreža mladih, kao i imami Medžlisa IZ-e Zenica, proučit će tri hatme za šehide Srebrenice.

U četvrtak, 11. jula sa početkom u 11 sati na Trgu Alije Izetbegovića biti će održana šetnja „Zenica za Srebrenicu – da se ne zaboravi i ne ponovi!“. Nakon šetnje će biti položeno cvijeće i proučena dova za stradale Srebreničane i za šehide Armije RBiH na Kamenom spavaču. Cilj šetnje je obilježiti 24 godine od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

MOLIMO SVE ONE KOJI ŽELE DA BUDU UČESNICI NA ŠETNJI DA OBUKU BIJELE MAJICE ILI KOŠULJE, SA CVIJETOM SREBRENICE.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno